Η κουρτίνα είναι ένας τύπος ρυμουλκού που χρησιμοποιείται στην οδική μεταφορά. Χαρακτηρίζεται από τα ευέλικτα πλευρικά πάνελ που κατασκευάζονται από ύφασμα ή ανθεκτικό πλαστικό υλικό και μπορούν να σπρωχτούν προς τα πίσω για να αποκαλυφθεί το φορτίο στις πλευρές του ρυμούλκου. Αυτά τα πάνελ είναι τοποθετημένα σε ένα σταθερό πλαίσιο, επιτρέποντάς τους να ανοίγονται ή να κλείνονται εύκολα.

Αυτά τα trailers χρησιμοποιούνται συνήθως στην οδική μεταφορά για διάφορους λόγους:

  • Ευελιξία: Η κουρτίνα είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να μεταφέρει μια ευρεία γκάμα τύπων φορτίου, συμπεριλαμβανομένων παλετοποιημένων αγαθών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και ανομοιόμορφων αντικειμένων. Η δυνατότητα να ανοιχτούν οι πλευρές καθιστά πιο εύκολη τη φόρτωση και την εκφόρτωση, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ανυψωτικά ή γερανοί.
  • Γρήγορη Φόρτωση και Εκφόρτωση: Οι ανοιχτές πλευρές της κουρτίνας επιτρέπουν γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική φόρτωση και εκφόρτωση, μειώνοντας τους χρόνους περιστροφής για παραδόσεις και παραλαβές.
  • Προστασία από τον καιρό: Παρόλο που δεν προστατεύουν το φορτίο από τον καιρό όπως οι πλήρως κλειστοί ρυμούλκοι( Box ), η κουρτίνα προσφέρει κάποια προστασία από τη βροχή κτλ, καθιστώντας τα κατάλληλα για τη μεταφορά αγαθών που μπορούν να αντέξουν περιορισμένη έκθεση στον καιρό.
  • Προσβασιμότητα: Ο σχεδιασμός της κουρτίνας τη καθιστά ιδανική για παραδόσεις σε τοποθεσίες με περιορισμένο χώρο ή στενά σημεία πρόσβασης, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο φόρτωσης και εκφόρτωσης του φορτίου.
  • Ασφάλεια: Η κουρτίνα μπορεί να εξοπλιστεί με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κλειδαριές και σφραγίδες, για την προστασία του φορτίου από κλοπές.

Αυτός ο τύπος καρότσας χρησιμοποιείται για περιφερειακές και μακροπρόθεσμες παραδόσεις, καθώς και για λειτουργίες διανομής και εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ευρώπη, αλλά μπορούν να βρεθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου λόγω της ευελιξίας και της αποδοτικότητάς τους στη χειρισμό διαφορετικών τύπων φορτίου.

Curtain side trailer: μεγέθη και διαστάσεις

Βάρος φορτίου7,200 kg
Χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου32,800 kg
Κυβική χωρητικότητα91 m3
Μήκος εσωτερικό13.62 m
Πλάτος2.48 m
Ύψος2.70 m
Πλάτος ανοίγματος πόρτας2.45 m
Ύψος ανοίγματος πόρτας2.67 m
Ύψος πλευρικού ανοίγματος2.65 m

Σκέφτεστε κάποια μεταφορά;

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για